Situace na forex trhu dne 11.12.2014

Čtvrtek 11. prosince

Momentální vývoj obchodování s měnovými páry ve čtvrtek před evropským polednem dne 11.prosince 2014 je na tzv. pomyslné houpačce co se týče vývoje vzájemného kurzu eura vůči americkému dolaru, kdy v rámci ranního obchodování eura vůči USD posilovalo avšak nyní aktuálně ztrácí svůj růst kurzu a aktuálně oslabuje na hodnotu 1,2428 USD za EUR ze své původní ceny dnešního obchodování a to 1,2494 USD za EUR s tím, že doposud nejnižší denní hodnota byla 1,2419 USD za EUR.

Takže pohyb kurzu je vskutku rychle střídavý a souvisí i s vyhlášeným plánem ekonomických změn ve Francii a pochopitelně s celkovou geopolitickou situací zemí Evropské unie vůči již druhé ekonomice světa a to po čerstvě dosaživší této příčky Číně jsou Spojené státy americké.

Vývoj obchodování ropy a investičního zlata bez výrazných změn trendu obchodování a značné volatility cen těchto komodit. Ropa Brent se nyní obchoduje v ceně 64,68 USD za barel a ropa WTI 61,30 USD za barel s aktuálním trendem vzestupu jejich cen. Investiční zlato oproti tomu zaznamenalo svůj pokles ceny v rámci denního obchodování zhruba o - 10 USD za trojskou unci a stávající trend je v stylu medvědího trhu s cenou 1219,50 USD za trojskou unci. Včerejší hodnoty přesahující cenu 1230 USD za trojskou unci jsou již jen historickým obchodem a dle predikce analytiků se očekává opětovný pokles pohybující se střídavě okolo hranice 1200 USD za trojskou unci.